dantel modelleri

exFat Nedir? Fat32 ve NTFS ile Farkları Neler? » Uzmanay

Exfat nedir? Bugün, takipçilerimizin çoğunun bilmediği HDD veya flaş belleği gibi donanım bellek türleri hakkında bilgi vereceğiz.

Verilerin depolandığı disklerle sıfırlanması istendiğinde, 3 farklı seçenekle karşılaşılır. Bunlara Exfat, FAT32 ve NTF’ler denir. Diskin biçimini belirleyen bu seçeneklerin önemli farklılıkları vardır.

Kullanıcılar arasında önemli unsurlar olarak görülmese de, farklılıklar büyük boyutlara ulaşabilir. Exfat nedir? Sorunun cevabı, düşük kapasiteli depolama alanlarına odaklanarak geliştirilen bir disk formatı olarak ortaya çıkmaktadır. Exfat, FAT32 ve NTFS formatlarının kısıtlamalarını ortadan kaldırarak adını duyurdu.

Farklılıklar nelerdir?

Exfat nedir? FAT32 ve NTFS ile ilgili farklılıklar nelerdir? Soruların birincisinin cevabı, Exfat’ın bir disk biçimi olduğu bir cevap bulur. Fakat FAT32 ve NTFS ile ilgili farklılıklar nelerdir? FAT32 ve NTF’ler, benzersiz doygunluk boyutunu maksimum 4 GB olarak sunar.

Exfat bu sorunu tamamen ortadan kaldırır ve yüksekliği 8 TP’ye kadar çıkarabilir. Aynı zamanda, NTF’lerle yedeklemelerde sahte kopya dosyaları içerebilir. Özellikle, işletim sistemlerinin kritik bir depolama alanına sahip olduğu düşünüldüğünde, yanlış kopyaların ekstra kaplaması olumsuz etkilere neden olur.

Exfat, tüm bu sorunları ortadan kaldırarak kullanıcıya en iyi deneyimi sağlamayı amaçlamaktadır. Exfat’ın yedeklemelerine FAT32 veya NTF’lere kıyasla göze çarpan büyük boyutların ve sahte kopyaların benzersiz dosya olasılığının öne çıkmasını sağlar.

FAT32

Windows 95 ile kullanın FAT32FAT16, dosya sistemi ile değiştirildi. FAT32 Dosya sistemi, 8 TB’a kadar disk bölümlerine kadar 4GB daha küçük dosyaları yönetebildi.

NTFS

NTFS (Yeni Teknoloji Dosyası Sistemi; Yeni Teknoloji Dosyası Sistemi) Windows NT’nin standart dosya sistemidir ve Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 ve Windows Vista olarak da kullanılır. Microsoft’un önceki yağ dosya sisteminin yeniden yapılandırılmasıyla oluşturuldu.

Yorum yapın