Tıbbi adı “hidradenit supurativea” olan köpek meme hastalığı, özellikle saç ve ter bezlerinin yoğun olduğu alt göğüsler ve aralıklar, koltuklar, kasık bölgeleri, genital alan, anüs alanı ve kalça, tekrarlayan, ağrılı, kötü ve akışlı akne şişmesi, tedavi edilmeyen ve kalitesi tedavi edilmez. Bu bir hastalıktır.
Köpek meme hastalığı, önce basit bir sivilce ve kaynar olarak, insanlar tanıda geç olabilir. Özellikle, bu hastalara 7 yıla kadar köpek meme hastalığı teşhisi konabileceği gösterilmiştir. Son 6 ayda, koltuk altları, kasık, kalçalar ve meme uçları altında 2 veya daha fazla kez şişme olan hastalar kesinlikle tedavi için bir dermatologa gitmelidir. Bu makalede, köpek meme hastalığı nedir ve size neden olur, köpek meme hastalığı bitkisel tedavi yöntemleri hakkında konuşacaktır…
Kim de görülüyor, köpek meme hastalığı, bulaşıcı mı?
Kanıt bazlı araştırmalar, köpek meme hastalığının toplumdaki her 100 kişiden birinde görüldüğünü göstermektedir. Kadınlarda insidans erkeklerden 2 ila 5 kat daha fazladır. 1. Köpek meme hastalığı olan 3 kişiden birinde köpek meme hastalığı meydana gelebilir. Genetik yatkınlığın yanı sıra, aşırı kilo, sürtünme, terleme, sigara tüketimi ve mikroplar gibi çeşitli nedenlerle saç bezinin iltihaplanması, bağışıklık sistemi de dahil olmak üzere enflamatuar bir reaksiyona başlar.
Süreçte rol oynayan bakteriler, her bireyin kendi mikroflorasında bulunabilen mikroorganizmalardır. Ciltteki bu bakteriler daha sonra hastalığa ektir ve olayı ilerletir. Başka bir deyişle, hastalık meydana gelmez, çünkü mikroplar başkalarından veya çevreden kirlenir. Bu nedenle, köpek meme hastalığı bulaşıcı değildir.
Köpek meme hastalığı nasıl tedavi edilir?
Tüm hastalıklarda olduğu gibi, köpek meme hastalığında erken tanı son derece önemli görünmektedir. Teşhis işlemi arttıkça, etkilenen bölgede kalıcı hasar meydana gelebilir. Uzman doktorlar, hastalar; İdeal ağırlıklarını korumalarını, sigarayı bırakmalarını, lazer uygulamaları ile etkilenen bölgelerdeki tüyleri kalıcı olarak yok etmelerini, terleme, dar, sıkma ve sürtünme, terleme kıyafetleri ile kalıcı olarak yok etmelerini önerir. Bu koruyucu önlemlerin yanı sıra, çeşitli antibiyotikler, antinflaminler, A vitamini türetilmiş ilaçlar ve bağışıklık sistemini düzenleyen yeni nesil ilaçlar kullanılır. Köpek meme hastalığı, bu koruyucu önlemler ve tıbbi tedavilerle kontrol edilebilen bir kontrol olarak görülür.
Köpek meme hastalığı bitkisel tedavi yöntemleri
Zerdeçal kullanımı;
Zerdeçal etkili bir antiseptik bitki olarak bilinir. Ciltteki darbeleri ve lezyonları hızlı bir şekilde iyileştirmeye yardımcı olur. Ek olarak, zerdeçalın anti-enflamatuar doğası, HS’nin şişmesini, ağrısını ve diğer semptomları azaltmaya yardımcı olur. 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu, biraz zeytin veya hindistancevizi yağını karıştırın. Karışımı doğrudan torbalara, yaralara ve lezyonlara uygulayın. Yarım saat bekleyin, sonra yıkayın. Birkaç hafta boyunca günde 1-2 kez uygulamak yeterlidir.
Aloe vera kullanımı;
Aloe Vera, ağrı ve iltihabı etkili bir şekilde azaltan çok güçlü antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca mikroorganizmaların büyümesini önleyerek yara iyileşmesini teşvik edebilir. Aloe zehirini kesin ve jel yaranıza uygulayın. Durum geri kazanılana kadar günde 2-3 kez tekrarlayın.
Önemli not; Yukarıda verilen bitkisel tedavi uygulamaları hiçbir şekilde kanıta dayalı bilgi değildir. Ayrıca, bundan önce köpek meme hastalığını iyileştirdiğine dair kesin bir kanıt yoktur. Sağlanan bilgiler tamamen bilgi amaçlıdır. Bu yöntemleri denemeden önce, uzman bir doktorun sağlığınız için tavsiyesi almak daha iyidir.